Paměť – zlepšení
2 lžíce jasanových větviček, 1 lžíce šípkových větviček – do 3/4 l vody, vařit 8 min. scedit,
pít po jídle asi 3 týdny, lze opakovat. Vhodné ve vyšším věku, ale i pro studenty.
páter Ferda
Paměť – zlepšení
2 lžíce jasanových větviček, 2 lžíce dubových větviček – do 3/4 l vody, vařit 8 min. scedit,
pít po jídle asi 3 týdny, lze opakovat. Vhodné ve vyšším věku, ale i pro studenty. Jde vlastně
o čaje (odvary) z kůry; ze silnějších větviček můžeme kůru oloupat. Používáme větvičky
do síly prstu (je tedy zbytečné loupat kůru z kmene). Kůra a větvičky by neměly být skladovány
déle než rok. Použít můžeme čerstvou i sušenou drogu.
páter Ferda